Skip to main content

Optisch vergroten van je woonkamer

Een kleine woonkamer kan soms een beetje claustrofobisch aanvoelen, maar er zijn een aantal manieren om de ruimte groter te laten lijken. Één van deze manieren is door het gebruik van kleur en verlichting.

Een van de beste manieren om een kleine woonkamer groter te laten lijken, is door het gebruik van lichte kleuren. Lichte kleuren reflecteren het licht en geven de indruk van een grotere ruimte. In een echt voorbeeld, heeft een woonkamer met wit geschilderde muren en lichtgrijze meubels een veel ruimtelijker gevoel dan een woonkamer met donkere kleuren.

Verlichting is ook een belangrijk aspect om een kleine woonkamer groter te laten lijken. Plaats bijvoorbeeld een grote spiegel aan de muur, deze zal het licht reflecteren en de ruimte groter doen lijken. Ook het gebruik van hanglampen in plaats van tafellampen kan een groot verschil maken. In een echt voorbeeld heeft een woonkamer met een grote hanglamp boven de eettafel een veel ruimtelijker gevoel dan een woonkamer met tafellampen op de eettafel.

Door het gebruik van lichte kleuren en verlichting, kan een kleine woonkamer groter lijken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe kleur en verlichting kunnen worden gebruikt om een kleine woonkamer groter te laten lijken, maar er zijn nog veel meer manieren om de ruimte groter te laten lijken.