Skip to main content

Besparen op je energiekosten?

Besparen op je energiekosten? Dat begint bij jouw keukenapparatuur!

 Wil je besparen op je energiekosten? Dan is het slim om te beginnen in jouw keuken! Vervang je oude apparaten door energiezuinige modellen. Door de stijgende energiekosten loont het om kritisch te kijken naar je energieverbruik. Met de huidige energietarieven heb je zelfs het volledige aankoopbedrag van een nieuw apparaat binnen een paar jaar terugverdiend.

Het energielabel van een apparaat geeft aan hoe energiezuinig het is. Een apparaat met energielabel A is het meest zuinig en een apparaat met label G het minst. Hoewel energiezuinige apparaten vaak duurder zijn in aanschaf, kun je dit verschil terugverdienen doordat ze minder stroom gebruiken. Zo verbruikt een koelkast met energielabel C bijvoorbeeld twee keer zoveel stroom als een koelkast met energielabel A. En als je alle apparaten van ongeveer 15 jaar oud zou vervangen door de zuinigste, kun je tot 40% besparen op je totale stroomverbruik.

Vooral oude koelkasten, vriezers en vaatwassers zijn energievreters. Nieuwe energiezuinige apparaten verbruiken bijna 70% minder energie dan oude vergelijkbare apparaten. Zelfs als je oude apparaat nog prima werkt, kan het interessant zijn om deze te vervangen.

Wil je weten hoeveel stroom een apparaat precies verbruikt? Dat kan met een energiemeter. Deze plaats je tussen het apparaat en het stopcontact, zodat je precies kunt zien welk apparaat je het beste kunt vervangen.

Vervang je oude apparaten door energiezuinige modellen en bespaar energie én geld! Bij Keukenloods.nl kun je filteren op energielabel, zodat je direct de meest energiezuinige opties kunt vinden. 
 
Wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met de specialisten van Keukenloods.nl of kom langs in één van de 14 winkels.