Skip to main content

Back to the ‘70s

Ah, de jaren '70. Een tijd van discofeestjes, hippiebewegingen en onvergetelijke modetrends. Denk aan wijde pijpen, psychedelische patronen en een zorgeloze bohemien levensstijl. Na jaren van strakke en minimalistische interieurtrends, begint de huiselijke wereld weer te lonken naar deze speelse en kleurrijke periode. De jaren 70 look maakt een dynamische comeback en is vanaf dit najaar niet meer weg te denken uit ons interieur.

In een typisch jaren '70 interieur wordt je omringd door een explosie van kleur en vorm. Het is een gedurfde stijl die zich kenmerkt door zijn funky geometrische patronen, voluptueuze ronde vormen en een palet aan opvallende kleuren. Of het nu citroengeel is dat een zonsondergang doet denken, knalpaars dat terugblikt naar de wilde disco-avonden of het frisse gifgroen; in de jaren '70 was er een gevoel dat alles mogelijk was, en dat gevoel wordt weer tot leven gebracht in het hedendaagse interieur.

Maar wat als je interieur momenteel het tegenovergestelde is van deze kleurrijke extravaganza? Wat als je je hebt omarmd met de neutrale, serene tinten die de laatste jaren de interieurwereld domineerden? Vrees niet. De schoonheid van deze retro-revival is dat het naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande interieurs. Je hoeft niet per se een complete make-over te doen om die funky 70's vibe te krijgen.

Begin klein. Zoek naar accessoires die het gevoel van die tijd vastleggen. Een funky lamp hier, een psychedelisch kussen daar, of zelfs vintage servies met die typische kleurrijke en gedurfde patronen. Deze items fungeren als een brug tussen het moderne, minimalistische design en de uitbundige jaren '70 stijl. Ze introduceren kleur en karakter in de ruimte zonder overweldigend te zijn.

Naast accessoires zijn er ook grotere statement stukken waarmee je het retro gevoel in huis kunt halen. Denk aan fluwelen banken, weelderige shaggy tapijten of opvallende kunstwerken die de essentie van het decennium vangen.

De jaren '70 waren een tijd van expressie, vrijheid en innovatie. Nu, meer dan ooit, hebben we behoefte aan deze gevoelens in ons dagelijks leven. En waar beter te beginnen dan in het comfort van ons eigen huis? Dus, laat je innerlijke hippie los en omarm de retro vibes. De jaren '70 zijn immers terug, en het ziet er naar uit dat ze hier zijn om te blijven.